Eveniment

Legea insolventei a trecut de deputati

10.03.2006, 00:00 12

Deputatii au adoptat ieri, pe articole, Legea privind procedura insolventei, votul final urmand sa aiba loc in sedinta in plen din 14 martie. Legea adoptata inlocuieste prevederile legii 64/1995 privind procedura reorganizarii judiciare si a falimentului.

Deputatul PD Augustin Zegrean, membru in Comisia juridica, a declarat ca prin aceasta lege se simplifica procesul declansat in momentul constatarii insolventei. "Pana acum dura foarte mult procedura de insolventa", a spus Zegrean. El a precizat ca prin noua lege creste rolul Adunarii Creditorilor in desfasurarea procedurii insolventei. .

"Prin aceasta lege s-au dat parghii procesuale debitorului, care are calitate procesuala activa si poate face plangere impotriva masurilor luate de lichidator sau de administratorul judiciar", a declarat Zegrean.

Deputatul a adaugat ca debitorul, care se poate afla, in procedura insolventei, fie in reorganizare judiciara fie in faliment, poate face recurs impotriva incheierilor judecatorului sindic.

"Registrul Comertului va edita un buletin electronic in care se vor publica citatiile, convocarile si notificarile pentru toate termenele de judecata in procesul de insolventa", a spus Zegrean. El a explicat ca masura editarii acestui buletin a fost luata pentru ca avocatii sa nu mai poata invoca lipsa citarii ca viciu de procedura pentru prelungirea procesului. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO