Eveniment

Octavian Buiu, IMT Bucharest: Un institut de cercetare trebuie să interacţioneze cu mediul economic, iar companiile trebuie să ştie cum vor să se dezvolte mai departe

Videoconferinţa ZF & BRD „Cercetare-inovare prin programul operaţional 2021-2027”.

Octavian Buiu, IMT Bucharest: Este foarte important să fim siguri că ceea ce se întâmplă la nivel de regiuni reflectă priorităţile, iar investiţia care se face aduce valoare adăugată.

Octavian Buiu, IMT Bucharest: Este foarte important să fim siguri că ceea ce se întâmplă la nivel de regiuni reflectă priorităţile, iar investiţia care se face aduce valoare adăugată.

Autor: Ramona Cornea

14.10.2022, 18:20 136

„Din punctul de vedere al unui institut de cercetare, poate că ar trebui să încercăm să avem în minte că avem un lanţ de valoare pe partea de cercetare-dezvoltare-inovare şi apoi de comercializare a produselor . Fiecare dintre actorii implicaţi are un loc bine determinat pe lanţul de valoare doar din perspectiva nivelului tehnologic.”

Un institut de cercetare trebuie să interacţioneze cu mediul economic, iar companiile trebuie să ştie cum vor să se dezvolte mai departe, este de părere Octavian Buiu, scientific director al National R&D Institute in Microtechnologies – IMT Bucharest.

„Din punctul de vedere al unui institut de cercetare, poate că ar trebui să încercăm să avem în minte că avem un lanţ de valoare pe partea de cercetare-dezvoltare-inovare şi apoi de comercializare a produselor şi că fiecare dintre actorii implicaţi are un loc bine determinat pe lanţul de valoare doar din perspectiva nivelului tehnologic. Un institut de cercetare trebuie să interacţioneze cu mediul economic, iar acea interacţiune este critică”, a declarat Octavian Buiu în cadrul videoconferinţei ZF „Cercetare-inovare prin programul operaţional 2021-2027”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO