Eveniment

Premierul Ciucă a venit cu un mesaj surpriză şi a spus că deficitul de încasare la bugetul statului vine de la marii contribuabili, adică cele 3.700 de companii mari care aduc 4 din 10 lei ai bugetului general.

Premierul Ciucă a venit cu un mesaj surpriză şi a spus...

Autor: Răzvan Botea

21.04.2023, 08:10 812

Mesaj surpriză de la premierul Nicolae Ciucă: companiile mari nu îşi plătesc datoriile la buget. Se pregăteşte suprataxarea firmelor mari?

Companiile mari care nu şi-au plătit datoriile la bugetul de stat sunt responsabile de eşecul încasărilor la bugetul de stat din primele luni, a spus premierul Nicolae Ciucă, înaintea şedinţei de guvern de joi. Guvernul pe care îl conduce caută soluţii pentru a acoperi un minus de 20 de mld. lei, care a venit din subestimarea cheltuielilor şi supraesti­ma­rea veniturilor. Mesajul prim-ministrului poate fi interpretat ca un semnal de intro­ducere a suprataxării pe marile businessuri?

„Deficitul (în colectare - n. red.) apar­ţine preponderent marilor contri­buabili. Fac un apel public către marii contribuabili să-şi plătească datoriile către stat. În acelaşi timp, dau sarcină instituţiilor statului să facă în aşa fel încât să-şi îndeplinească sarcinile de serviciu şi să asigure colectarea acestor venituri“, a spus premierul Ciucă.

Este greu de crezut că marile companii nu şi-ar fi plătit taxele, este de părere Radu Georgescu, managing partner al CFO Network, ci mai degrabă pur şi simplu au declarat mai puţine venituri decât se aştepta, pentru că le-au încetinit vânzările, odată cu încetinirea economiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO