Eveniment

​Rompetrol spune că va contesta în instanţă decizia Consiliului Concurenţei

​Rompetrol spune că va constesta în instanţă decizia Consiliului Concurenţei

Autor: Andrei Chirileasa

10.01.2012, 14:21 681

Grupul Rompetrol, controlat de compania kazahă KazMunaiGaz, este decis să conteste în instanţă amenda primită de la Consiliul Concurenţei.

"Rompetrol Downstream, membră a Grupului Rompetrol, a luat act cu surprindere de decizia Consiliului Concurenţei de sancţionare a companiei pentru retragerea de la comercializare a produsului Premium E4. Considerăm că, în ceea ce priveşte Rompetrol Downstream, concluziile raportului de investigaţie au fost total nejustificate şi nedovedite, iar decizia Consiliului Concurenţei de sancţionare este, în egală măsură, nelegală şi neîntemeiată", au declarat reprezentanţii Rompetrol.

Ei au mai precizat că activităţile comerciale desfăşurate de Rompetrol Downstream au fost efectuate în strictă conformitate cu dispoziţiile legale, iar Rompetrol nu a fost informată cu privire la existenţa unui plan comun de retragere de la comercializare a sortimentului de benzină Premium E4 şi nici nu a aprobat expres sau tacit un asemenea plan comun.

Grupul Rompetrol a decis sistarea producţiei sortimentului de benzină Premium E4 în luna noiembrie 2008, cu menţiunea că, practic comercializarea acestuia a continuat până la epuizarea efectivă a stocurilor. Ulterior, grupul a trecut la producţia de carburanţi Euro 5.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO