Eveniment

Urdareanu: Creditul este mai mult pentru proiectele externe

27.01.2010, 23:00 49

Grupul UTI intentioneaza anul acesta sa-si extinda prezenta peplan extern, unde a participat deja la licitatii care ar puteamajora cu 25-30 mil. euro cifra de afaceri pe anul acesta, pana la160 mil. euro. Initial compania estima o cifra de afaceri de 135mil. euro in 2010, cifra bugetata la sfarsitul anului trecut pebaza contractelor semnate pana in octombrie 2009.

In vederea extinderii businessului, compania a contractat uncredit de 68 mil. euro de la Raiffeisen, care va fi utilizat maimult pentru proiectele externe. Compania a semnat anul trecut uncontract pentru furnizarea de sisteme de securitate pentru SpitalulRafinariei din Aden (Yemen), in valoare de 600.000 de euro si anulacesta a fost semnat un contract pentru furnizarea de carduripentru tahograful digital in Ucraina, in functie de comenzi.Compania se afla in faza finala la licitatii si pentru douaaeroporturi din Egipt si din India, precum si la o rafinarie inSiria.

"Am contractat creditul atat pentru finantarea proiectelor inderulare, precum si pentru perspectivele pe care le avem in vederein perioada urmatoare atat pe plan intern, cat mai ales pe celinternational", sustine Tiberiu Urdareanu, presedintele UTI.

Banii de la Raiffeisen sunt contractati in numele UTI FacilitzManagement, dar vor fi folositi de toate societatile grupului,respectiv UTI Grup, UTI System, Institutul de Proiectare CercetariSisteme de Productie, UTI Facility Management, SorralInternational, Electroproiect, Firex Engineering, UTIInternational, UTI Servicii Portuare, UTI Traffic Management, ProEngineering, Certsign si UTI Instal Construct.

Grupul avea pana in prezent credite in valoare de 2,5 mil. europe termen scurt si credite de investitii pe termen lung in valoarede 6,5 mil. euro.

Urdareanu detine 60% din UTI Holdings, fondul de investitii AIGInvestment Fund controleaza un pachet de 25%, restul de 15% fiindin posesia an­gajatilor.

Tiberiu Urdareanu este fiul generalului Tiberiu S. Urdareanu,fost sef al Comandamentului de Tancuri si Auto inainte de '89.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO