Mediafax.biz Exclusiv

Producătorul de carton Vrancart vrea să intre în 2012 pe pieţele vecine

Autor: Laurentiu Cotu

18.01.2012, 14:40 200

"Pentru acest an ne-am propus să intrăm pe pieţele vecine, pentru a vinde excedentul de hârtii pentru carton ondulat. Totodată, vrem să creştem volumele de role din hârtie igienică şi role industriale livrate prin hipermarketuri şi distribuitori şi să întărim colaborarea cu clienţii pe segmentul de carton ondulat.", a declarat Mihai Botez, director general al Vrancart.

El a adăugat că firma a înregistrat în 2011 o creştere cu 3% a producţiei de carton ondulat, în timp ce producţia de hârtii igienico-sanitare a scăzut cu 5%, urmând trendul pieţei.

Vrancart are în prezent 1.157 de angajaţi şi este controlată de SIF Banat-Crişana (SIF1), care deţine 74,7% din acţiuni, un alt acţionar important fiind fondul străin Hyposwiss Danube Tiger, care deţine sub 5% din capital.

Un alt acţionar este ING Groep NV cu 5,5% din acţiuni.

Principalele companii locale din acest domeniu de activitate sunt Pehart Tec, Rondocarton, Vrancart, Romcarton, Dunapack Rambox Prodimpex sau Ambro Suceava.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO