Mediafax.biz Exclusiv

Schimbare la vârful companiei farma Sandoz

Schimbare la vârful companiei farma Sandoz

Autor: Ioana David

25.05.2011, 18:14 411

"Iztok Sever adecis să aleagă proiecte personale în afara companiei", a spusMarija Mandic, head global media relations în cadrul SandozInternational.

Sever a preluat mandatul din România înfebruarie 2005 şi îi urma la acea vreme lui Tomo Cuk la conducereacompaniei. El a absolvit Facultatea de economie şi afaceri laUniversitatea Maribor din Slovenia. Înainte să vină în Romania afost manager general al companiei Unichem in Polonia. În februarie2009, Sever a fost numit în funcţia de country group head pentruRomânia şi Bulgaria, poziţie din care îl avea ca subordonat peşeful Sandoz Bulgaria.

Adrian Samson, noul country head al Sandozîn România, a fost până în ianuarie 2011 directorul general alGlaxoSmithKline (GSK) Consumer Healthcare, divizie a companieifarmaceutice GSK. La începutul acestui an România a devenit centrulde coordonare pentru operaţiunile GSK Consumer Healthcare dinregiune, iar recent compania l-a numit pe Victor Geus, 39 de ani,în poziţia de director general al unui hub care include România,ţările adriatice, balcanice şi baltice, în total 14state.

Potrivit datelor de pe reţeaua desocializare de business LinkedIn, Samson a fost director general alGSK Consumer Healthcare în intervalul ianuarie 2007 - ianuarie2011.Conform aceleiaşi surse, Samson a maifost marketing director al Coty Beauty, dar şi senior brand manageral aceleiaşi companii.

Sandoz este divizia de medicamente generice (produse fabricateîn momentul în care expiră patentul unui medicament original) agrupului Novartis cu sediul la Basel (Elveţia).

ÎnRomânia, structura şi portofoliul actual ale Sandoz au rezultat peparcursul mai multor ani în urma unor fuziuni şi achiziţii care auvizat atât capacităţile din România, cât şi grupul la nivelinternaţional.

Pentru anul 2010 compania îşibugetase vânzări de aproape 300 mil. lei (71,4 mil. euro - vânzăriinterne, exporturi şi importuri), conform unor estimări de anultrecut. Nu sunt disponibile date actuale despre rezultatelecompaniei.

Pentru 2011 compania anunţase căare în vedere investiţii de 7 mil. euro în facilităţile deproducţie locale.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO