Mediafax.biz Exclusiv

Tip Top a închis cofetăria pe două etaje din zona Unirii. Noul chiriaş: o autoservire

Tip Top a închis cofetăria pe două etaje din zona Unirii. Noul chiriaş: o autoservire

Autor: Cristina Rosca

11.01.2011, 17:30 154

"Am închis magazinul de lângă Piaţa Uniriipentru că proprietarul a sărit la chirie şi nu a fost dispus sănegocieze", a declarat pentru ZF Bakhaya Basim, directorul generalal lanţului de cofetării Tip Top şi unul dintre acţionariicompaniei.

Omul de afaceri nu a dat detalii desprevaloarea chiriei sau despre proprietarul spaţiului. Potrivit unuianunţ postat pe site-urile imobiliare, spaţiul a fost scos din noula închiriat, preţul solicitat fiind de 6500 de euro lunar pentrucei 160 mp. Doru Neagoe, autorul anunţului, care spune că este şiproprietarul spaţiului, afirmă că a purtat negocieri cu Tip Top şichiar a redus chiria faţă de nivelul iniţial, "deoarece erauclienţii mei de multă vreme".

În prezent, spaţiul a fost închiriat înschimbul sumei de 6.000 de euro lunar unei alte firme din domeniulalimentar, al cărei nume nu a fost precizat de Doru Neagoe.Spaţiul, ce cuprinde şi parter şi etaj, are 161 de metri pătraţi,astfel că chiria pe metru pătrat este de circa 37 de eurolunar.

Noul chiriaş al spaţiului este companiaCristin NL Impex, controlată de familia Onu, potrivit datelorRecom, iar în spaţiul respectiv funcţionează o autoservire subbrandul Paladium.

Cine vine în locul vechilorchiriaşi

Istoria bulevardului I.C. Brătianu a începutsă se scrie în urmă cu 15 ani, când a fost inaugurat vizavi demagazinul Cocor din centrul Capitalei restaurantul Sheriff's.Atunci acesta devenea simbol al capitalismului alături de primulrestaurant McDonald's deschis în România, la parterul magazinuluiUnirea.

După închiderea Tip Top şi Sheriff's, peacelaşi bulevard s-au deschis în ultimul an însă brutăria BackWerkşi pizzeria Dominium (într-o parte din spaţiul fostului restaurantSheriff's).

Bakhaya Basim spune că nivelul chiriei estesingurul motiv pentru care s-a decis închiderea magazinului de peI.C. Brătianu.

"Compania a evoluat bine. În total noi maiavem 30 de cofetării, dintre care 24 în Bucureşti. Mai mult, în2011 intenţ ionăm să mai deschidem încă 8, toate în Capitală."Directorul general al Tip Top mai spune că anul trecut compania aobţi nut o cifră de afaceri de 9,8 milioane de euro, iar pentru2011 estimările se ridică la 12 milioane de euro. Afacerilecompaniei au revenit astfel aproape la nivelul anului 2006, când aufost de 9,6 mil. euro, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.

Reţeaua de cofetării care a început cu ounitate în Crângaşi în 1994. În urmă cu trei ani şi jumătatecofetăria de pe bulevardul Brătianu, ce se întindea pe două etaje,înregistra zilnic vânzări de aproximativ 4.000 de lei (1.280 eurola cursul din 2007).

Tip Top vinde produse de cofetărie, patiserie,catering (sandwich, pizza, salate), torturi şibrutărie.

Compania este deţinută de doi acţionari cucetăţenie română născuţi în Irak, respectiv Basim Bakhaya (70% dinacţiuni) şi Tawfik Bakhaya (30% din titluri), potrivit datelorOficiului Naţional al RegistruluiComerţului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO