Mediafax.biz Exclusiv

Turnurile Asmita: creditul de la Alpha este în „default“, iar Strabag nu a reluat lucrările

Turnurile Asmita: creditul de la Alpha este în „default“, iar Strabag nu a reluat lucrările

Autor: Cristi Moga

29.06.2011, 18:20 762

Dezvoltatorii Asmita au un litigiu de peste7 mil. euro cu Strabag de câţiva ani şi în ciuda faptului că înacest proces sau pronunţat deja două sentinţe (prima în favoareaStrabag, a doua pentru Asmita, în luna martie), cele două companiicontinuă să se judece, "iar până la finalizarea litigiului estepuţin probabil ca lucrările rămase să fie finalizate". În acestecondiţii, Asmita a rămas din primăvară fără echipă de vânzări, iarcreditul de peste 70 mil. euro obţinut de la Alpha Bank a intrat în"default".

La sfârşitul lunii martie, din 758 deapartamente ale complexului erau vândute 314 unităţi, pentru alte42 de locuinţe fiind semnate antecontracte.

"La începutul anului 2011 operaţiunile peşantierul Asmita au fost suspendate, în timp ce aveau loc negociericu banca finanţatoare şi partenerul din proiect pentru a găsi ceamai bună modalitate de restructurare a creditului, aflat îndefault, şi stabilirea unei continuări rapide şi eficiente adezvoltării. Până când aceste negocieri nu vor fi rezolvate,proiectul nu poate înainta", au precizat reprezentanţii ECDC, fondde investiţii care a ajuns pe bursa din Londra la o capitalizare desub 5 milioane de lire sterline, de la un nivel de peste 100milioane de lire sterline în 2007.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO