Politică

AmCham: Tensiunile geopolitice şi provocările economice recente ar trebui să determine Guvernul să creeze un mediu legislativ stabil care să atragă investitorii

AmCham: Tensiunile geopolitice şi provocările economice...

Autor: Claudia Medrega

08.09.2014, 13:18 70

Recentele provocări economice şi situaţia tensionată în plan geopolitic impun o mai mare determinare din partea Guvernului de a face România un mediu mai bun pentru companiile care au deja operaţiuni aici, şi o destinaţie mai atractivă pentru potenţiali investitori, apreciază AmCham România şi Consiliul de Afaceri Româno- American (AMRO).

Cele două entităţi susţin beneficiile pe care le pot avea analizele de impact ale reglementărilor legislative, un instrument folosit intens la nivel internaţional în procesul de elaborare a politicilor publice.

AmCham România şi Consiliul de Afaceri Româno- American amintesc că au solicitat Guvernului transparenţă prin consultare, derularea de analize de impact prealabile adoptării de legislaţie, predictibilitatea politicilor publice, şi reducerea numărului de ordonanţe de Guvern/de urgenţă, acestea fiind o parte din principiile şi mecanismele ce trebuie respectate.

“Realizarea ex-ante, în mod adecvat a evaluărilor privind impactul proiectelor de legi şi al reglementărilor contribuie la eficienţa şi transparenţa actului guvernanamental. În sine, evaluarea impactului reglementărilor legislative este un pas înainte în implementarea Planului de Acţiune şi serveşte obiectivul mai larg de competitivitate economică a României”, se arată în documentul semnat de Valeriu Nistor,  preşedinte AmCham România (Camera de Comerţ Americană în România) şI Eric Stewart, preşedinte al AMRO (American-Romanian Business Council).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO