Prima pagina

Cat castiga "bancherii" din provincie?

Cat castiga "bancherii" din provincie?
18.04.2008, 14:02 12

In domeniul bancar, cu exceptia unor orase ca Sibiu, Cluj-Napoca, Brasov sau Constanta, unde valoarea salariilor este asemanatoare cu a celor din Bucuresti, diferentele salariale intre Capitala si orasele mici pot ajunge si pana la 30%.
"Aceasta diferenta se resimte mai ales in ora[ele mici care sunt slab industrializate. Insa odata ce sunt deshise mai multe fabrici, apar si bancile", spune Cornel Dinu, director general Multi Media Net, companie care a organizat saptamana trecuta targul Banking Jobs, ce a adus intr-un singur loc 13 dintre cele mai importante banci de pe piata.
Potrivit lui Dinu, tinerii care vin la targ cauta in special pozitiile de casier sau consilier vanzari. Majoritatea isi doresc sa intre in sistemul bancar, din acest motiv lasand la o parte discutiile legate de salarii.
Salariile oferite pentru pozitiile de middle management sunt de cel putin 1.000 de lei (275 de euro) si pot ajunge pan` la 2.500 de lei (680 de euro) in cazul unui sef de agentie intr-o banca bine pozitionata pe piata.
Salariile pentru pozitiile de entry level au crescut cu 10% fata de anul trecut, cand variau intre 300 si 350 de euro. Cu toate acestea, tinerii fara experienta care au venit la targ se asteapta de multe ori la salarii de 500 de euro, potrivit organizatorilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO