Prima pagina

Impact vrea sa atraga 40 mil. euro de la investitori

15.02.2006, 20:37 13

Compania de dezvoltare imobiliara Impact Bucuresti intentioneaza sa realizeze in acest an o majorare de capital in valoare de 30 de milioane de euro si o emisiune de obligatiuni in valoare de 10 milioane de euro, care sa contribuie la finantarea proiectelor pe care le deruleaza.

"Pentru finantarea proiectelor noastre intentionam sa realizam o emisiune de obligatiuni si o majorare de capital, restul sumelor necesare urmand sa ni le asiguram prin credite bancare. Pentru emisiunea de obligatiuni avem in vedere suma de 10 milioane de euro, iar majorarea de capital va fi de cel putin 30 de milioane de euro, reprezentand sume care intra in societate", a declarat pentru Ziarul Financiar Dan Ioan Popp, presedintele Impact. El ia in calcul si varianta de a crea vehicule speciale care sa administreze proiecte imobiliare dezvoltate impreuna cu parteneri straini. "De exemplu, avem in vedere un proiect de blocuri in valoare de 80 de milioane de euro in Bucuresti, care ar urma sa fie finantat cu ajutorul unor investitori institutionali straini", a precizat Popp.

In ultimii ani, compania Impact, cunoscuta mai mult drept constructor de vile, s-a implicat si pe segmentul de locuinte sociale, prin demararea unor proiecte care vizeaza constructia de blocuri de apartamente in Bucuresti si Constanta, dar si pe segmentul cladirilor de birouri, prin intermediul proiectului Construdava.

Cel mai important proiect anuntat de Impact, "Turnurile Cardinale", va fi dezvoltat pe o suprafata de circa 100 de hectare in nordul Capitalei si va cuprinde unitati locative pentru 5.000 de familii, precum si cinci cladiri de birouri. Valoarea acestui proiect se ridica la circa 420 de milioane de euro, compania sperand sa obtina si sprijinul autoritatilor locale.

Impact este una din cele mai active companii de la Bursa din punctul de vedere al utilizarii surselor de finantare oferite de piata de capital. In 2005, Impact a realizat doua emisiuni de obligatiuni si o majorare de capital.

Principalul actionar al companiei este omul de afaceri Dan Ioan Popp, care detine peste 30% din actiuni, iar impreuna cu ceilalti manageri controleaza circa 42% din companie. In actionariatul companiei au intrat si o serie de fonduri de investitii, care controleaza in prezent circa un sfert din actiuni.

Titlurile Impact au inchis sedinta de ieri la cotatia de 0,565 lei/actiune, in coborare cu 4,2%. Capitalizarea bursiera a companiei este de 128 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO