Profesii

Business Magazin. Cum poţi să te cucereşti pe tine însuţi. Felul în care ne manifestăm în lume este determinat de felul în care credem că suntem

Business Magazin. Cum poţi să te cucereşti pe tine...

Autor: Harry Meintassis

22.10.2023, 19:21 198

În viaţa noastră de zi cu zi, ne consumăm o mare parte din energie în lupte pentru control, dominanţă şi învingere în lume. Urmărim succesul, puterea şi validarea externă. Şi totuşi, lupta reală, de cele mai multe ori, este internă. După cum a spus Platon – „Prima şi cea mai mare victorie este să te cucereşti pe tine însuţi”. Felul în care ne manifestăm în lume este determinat de cine credem că suntem. Identitatea noastră.

Identitatea este imaginea noastră de sine. Povestea pe care ne-o spunem despre cine suntem. Este o lentilă prin care vedem lucrurile. Rolurile pe care ni le imaginăm în teatrul vieţii. Eroii care ne străduim să devenim. Identităţile noastre conectează eul nostru autentic cu lumea din jurul nostru. Deci, cum ţi-ai descrie identitatea? Un lider puternic, un realizator înalt, un părinte iubitor, un antreprenor priceput, poate un scriitor creativ? Cred că există un aspect al identităţii, un arhetip, care poate fi o forţă creativă pentru bine. Un arhetip care combină facultăţile mentale, emoţionale, spirituale şi morale - în slujba altora.

Un Nou Standard. Artistul Războinic (AR) îmbină dimensiuni şi polarităţi contrastante. Etosul Războinicului - care se referă la integrarea valorilor curajului, datoriei, cauzei, onoarei, voinţei de a înfrunta adversitatea şi altruismului. Nu este vorba despre agresiune, dominanţă sau distrugere pe câmpul de luptă. Calea Artistului este expresia individualităţii noastre, modul în care ne dezvăluim, dragostea pentru ceea ce facem - modul în care îi atingem pe alţii. Această „alchimie” poate fi o forţă supremă. Cum se exprimă aceasta în viaţa reală? Cum apare Artistul Războinic (AR) în lume?

1. Se află într-o misiune să creeze un viitor pentru care merită să lupţi. Fie că este vorba despre un lider, un om de ştiinţă, un profesionist, un muzician, ceea ce modelează calea AR este devotamentul lor infinit pentru o cauză. Inspirat de excelenţă, virtute, justiţie şi puritatea scopului. Nu este vorba despre a arăta cât de important este, de a obţine mai mulţi bani, succes sau faimă. Cu adevărat dedicat misiunii, AR este angajat să facă o diferenţă. AR este devotat cu toată inima să creeze ceva extraordinar, care are semnificaţie personală.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO