Profesii

Peste sase mii de locuri de munca oferite studentilor

10.05.2004, 00:00 19



Aproape sase mii de locuri de munca au fost oferite la finele saptamanii trecute studentilor in cadrul Bursei locurilor de munca organizata special pentru ei, in 25 de centre universitare din tara, de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca.



Secretarul de stat Ioan Cindrea, presedintele ANOFM, a declarat ca numarul agentilor economici care au raspuns initiativei lansate de Agentie a depasit 600, iar numarul locurilor de munca oferite s-a ridicat la 5.916.



Locurile de munca au fost oferite atat in domeniile in care se pregatesc studentii, cat si in alte activitati, care permit incadrarea cu contracte de munca pe perioada determinata, cu timp partial, la domiciliu sau cu program flexibil.



Studentii au putut alege sa lucreze in domeniile economic, tehnic si industrial, avand astfel sansa sa ocupe posturi de agent de asigurare, agent de vanzari, agent comercial, inspector de asigurare sau ospatar.



Gabriel Ispas, directorul Agentiei de Sprijinire a Studentilor, a declarat, in acelasi context, ca orice polemici referitoare la faptul ca studentilor le sunt oferite si locuri de munca mai putin calificate - ospatari, barmani sau angajati in constructie - sunt neintemeiate. Ispas a sustinut ca majoritatea angajatilor din localurile si barurile din apropierea campusurilor studentesti, din Capitala, spre exemplu, sunt studenti si ca, in cadrul bursei, acestia au libertatea de a-si alege locul de munca.



Bursa a fost organizata in majoritatea muncipiilor din tara, iar cele mai multe locuri de munca au fos puse la dispozitia studentilor in Bucuresti (839), Cosntanta (702), Targu-Mures (333), Craiova (317), Arad (314), Timisoara (286). In Bucuresti, Bursa s-a desfasurat la Politehnica si la ASE.



Ioan Cindrea a declarat ca la editia de anul trecut a bursei au fost selectionati pentru incadrare in munca 5.593 de studenti din cei peste 14.000 de solicitanti si ca 472 au fost angajati pe loc.



Anul acesta, ANOFM va mai organiza patru burse ale locurilor de munca printre care se numara cea pentru absolventi - 24 septembrie si pentru persoanele peste 45 de ani - 15 octombrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO