ZF 24

INS: Afacerile din comerţul cu amănuntul s-au majorat cu 18% la şase luni

INS: Afacerile din comerţul cu amănuntul s-au majorat...

Autor: Departamentul Economic

03.08.2016, 10:31 111

Creşterea a fost susţinută de vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+24,1%), de produse nealimentare (+16,4%) şi de comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+11,4%), potrivit Institutului Naţional de Statistică

În iunie, afacerile din comerţ au avansat ca serie brută cu 4,8%, faţă de mai, şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2%.

Comparativ cu aceeaşi lună din 2015, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul a crescut atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 16,1%, respectiv cu 16,2%.

Evoluţia ascendentă are la bază creşterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+18,1%), vânzările de produse nealimentare (+16,9%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+14,0%).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO