ZF 24

Retailerii americani nu mai pot conta pe vanzarile de dupa Craciun

28.12.2008, 12:54 11

Magazinele de retail din SUA care sperau sa isi creasca vanzarile reduse din acest sezon in perioada de dupa Craciun ar putea sa nu inregistreze profiturile la care se asteptau din cauza numarului mare de clienti care incearca sa faca economii si care refuza chiar si discounturi de 70% sau mai mult, scrie Bloomberg.

"Saptamana aceasta nu va aduce nici o schimbare", a afirmat Burt Flickinger, director general al Strategic Resource Group, o firma de consultanta new-yorkeza specializata pe segmentul de retail. "Consumatorii au mai putin acces la bani lichizi sau la credite ca niciodata, iar dupa valul urias de cheltuieli care a durat aproape 25 de ani, clientii s-au orientat dinspre consum spre economisire", a mai spus Flickinger. De exemplu. lantul de magazine Macy’s a redus pretul inelelor cu diamant din aur alb de 14 carate cu 64%, iar Circuit City Stores a recurs la un discount de 500 de dolari (355,6 euro) pentru un televizor cu ecran de 40 de inci (101 centrimetri).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO