ZF 24

Sindicalistii la sfarsitul discutiilor cu Basescu: Masurile de reducere a cheltuielilor bugetare se aplica pana la 31 decembrie

09.05.2010, 15:17 23

Masurile de reducere a cheltuielilor bugetare vor fi aplicatepana la 31 decembrie, au anuntat liderii confederatiilor sindicalela finalul discutiilor cu presedintele, aratand ca marti vordiscuta cu Guvernul si reprezentantii partidelor, iar in functie derezultat vor decide daca fac proteste, informeaza Mediafax.

Discutiile de la Palatul Cotroceni dintre presedintele TraianBasescu si liderii celor cinci confederatii sindicale s-au incheiatdupa mai bine de trei ore.

Presedintele Confederatiei "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, adeclarat, la finalul discutiilor, ca i-a propus presedintelui maimulte solutii alternative la masurile de reducere a cheltuielilorbugetare.

Hossu a precizat ca a propus reducerea cotizatiilor laasigurarile sociale si renuntarea transferului a 0,5 puncteprocentuale din contributia la sistemul de pensii de la pilonul Ila pilonul II. El a precizat ca prin renuntarea la acest transfers-ar face o economie de 400 de milioane de euro, care ar reprezentao sursa suplimentara de venit la Casa de Pensii, ce ar putea fifolosita pentru a nu mai fi diminuate pensiile. Mai multe desprepropunerile sindicalistilorcititi pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO