ZF 24

Tribunalul mentine decizia prin care BRD are castig de cauza in procesul pentru terenul lui Bivolaru

30.03.2007, 15:32 26

Tribunalul Bucuresti a mentinut, vineri, decizia instantei inferioare care dadea castig de cauza Bancii Romane de Dezvoltare (BRD) in procesul deschis pentru recuperarea pagubei de peste 50 de milioane de euro produsa de Gabriel Bivolaru, prin anularea unui contract privind vanzarea unui teren.

Terenul respectiv, avand o suprafata de 8.000 de metri patrati, este situat in Busteni. Tranzactia a avut loc in 1996, cand una dintre firmele lui Gabriel Bivolaru, SC Atlas Turism&Trading SRL, i-a vandut terenul respectiv Monei de Freitas, sotia fostului deputat. Contractul de vanzare-cumparare a avut loc cu cateva luni inainte ca procurorii sa declanseze urmarirea penala impotriva lui Bivolaru pentru fraudarea BRD.

Ulterior acestei tranzactii, terenul a mai fost vandut de doua ori. Prima oara Mona de Freitas l-a instrainat mamei sale, iar a doua oara, in 2003, aceasta a vandut bunul Rodicai Ionescu si lui Nicholas Brian Bradford.

In incercarea de a-si recupera o parte din prejudiciu, BRD a cerut in instanta anularea celor trei contracte si, implicit, repunerea partilor in situatia initiala, sustinand ca tranzactiile au fost incheiate "avand la baza o cauza ilicita si imorala", si anume fraudarea bancii. "Nu avea de unde sti BRD ca imobilul era vandut pentru a frauda banca", au sustinut aparatorii.

Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti a dat castig de cauza unitatii bancare. Nemultumita de solutie, Mona de Freitas a facut apel prin intermediul avocatului sau. Totodata, au facut apel si ultimii doi cumparatori, Rodica Ionescu si Nicholas Brian Bradford, pe motiv ca acestia au fost de buna credinta la cumpararea terenului. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO