ZF Live

VIDEO ZF LIVE. “Conştiinţa financiară a individului în România este foarte mică şi este foarte manipulabilă de către angajator"

30.09.2013, 17:22 679

Din cei 5,6 milioane de participanţi la fondurile private obligatorii de pensii, numai 3,5 milioane virează constant, în fiecare lună, sume sub formă de contribuţii către administratorii privaţi, a spus Ioan Giurescu, vicepreşedintele ASF în cadrul emisiunii ZF Live de luni, 30 septembrie.

“Conştiinţa financiară a individului în România este foarte mică şi este foarte manipulabilă de către angajator. Dacă angajatorul are ca politică internă să ţină salariul la minim, la negru sau la gri, angajatul nu poate face nimic. Încă angajaţii nu au voce atât de puternică încât să bată cu pumnul în masă şi să spună <<eu vreau să contribui la un fond de pensii, ca atare, vreau ca veniturile mele să fie oficiale>>”, a spus Crinu Andănuţ, directorul general al Allianz Ţiriac Pensii Private.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO