ZF Live

VIDEO ZF Live. De ce e scumpă energia în România şi cum a ajuns Europa să lupte singură împotriva încălzirii planetare

Autor: Octavian Calei

25.11.2013, 16:29 313

"Până în 2008, a fost creştere economică în Europa. Până în anul 2020, 20% din energie trebuia să fie acoperit din regenerabil şi consumul de energie trebuia redus cu 20% pe bază de eficienţă. Europa era foarte avansată de a lupta contra schimbărilor climatice. A fost un moment delicat, Copenhaga 2009, când s-au unit toate puterile mondiale şi SUA şi China au anunţat că nu vor să mai continue cu schema “20-20-20” şi Europa s-a trezit singură în lupta contra schimbărilor climatice", a explicat Robert Ghelasi, Managing Partner Energie Finanzierung und Kapital la emisiunea ZF Live de luni, 25 noiembrie.

"Eşecul de la Copenhaga s-a transpus în preţul tonei de carbon care a scăzut de la 15 euro la 3-4 euro acum. România a pierdut enorm din această situaţie. Europa a rămas constantă în lupta contra schimbărilor climatice şi s-a trezit cu o industrie care nu mai este competitivă comparativ cu SUA", a mai precizat Ghelasi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO