ZF Live

VIDEO ZF LIVE. Cum evoluează vânzările şi preţurile apartamentelor din Capitală. Urmăriţi înregistrarea emisiunii de joi, 21 noiembrie, cu Gabriel Voicu, directorul diviziei new homes în cadrul Coldwell Banker Affiliates of Romania

21.11.2013, 14:42 432

„Prima Casă a dus preţurile puţin în jos, s-a pus o presiune mai mare asupra proprietarilor. Se observă o stabilizare a pieţei imobiliare. Am avut o scădere medie de 5% anul acesta, iar tendinţa se va vedea şi de anul viitor”, a spus Gabriel Voicu, directorul diviziei „New Homes” din cadrul Coldwell Banker Affiliates of Romania în cadrul emisiunii ZF Live de joi, 21 noiembrie.

În zona Aviaţiei preţurile s-au menţinut cel mai bine, chiar şi în perioada de criză, iar cele mai accentuate scăderi s-au înregistrat în zonele periferice, a mai precizat Voicu. Un apartament cu două camere, cu o suprafaţă utilă de 55 de metri pătraţi se vinde la un preţ de 70.000 euro în timp ce în Berceni sau Militari, o locuinţă similară costă între 45 şi 50.000 de euro.

„Mulţi dintre dezvoltatori au introdus sistem de rate, sunt alte condiţii spre deosebire de bancă. Băncile au venit şi ele cu produse noi. Dacă cineva are nevoie de locuinţă astăzi, există soluţii de finanţare şi produse”, a mai spus Gabriel Voicu la ZF Live.

O finanţare obţinută de la dezvoltatorul imobiliar prezintă avantajul unei relaţii de încredere de lungă durată, istoricul clientului nefiind verificat la Biroul de Credite. Pe de altă parte, procedura este simplificată faţă de un credit obţinut de la bancă. Perioada de rambursare poate fi între 5 şi 10 ani iar avansul între 15-40%.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Urmează ZF Bankers Summit'24