Business Hi-Tech

Google: România este la coada clasamentului în regiune la finanţarea start-up-urilor hi-tech

Google: România este la coada clasamentului în regiune...

Autor: Ioana Nita

06.12.2016, 00:07 523

În România nivelul de finanţare al start-up-urilor este printre cele mai reduse din întreaga Europă Centrală şi de Est, după ţări precum Bulgaria, Slovacia, unde valoarea investiţiilor nu a depăşit 1,5 mil. euro anual în ultimii cinci ani, potrivit datelor portalului dealroom.co, citate de oficialii Google.

„Când analizezi ecosistemul de start-up-uri din România observi că nivelul finanţărilor este destul de scăzut. Anul acesta nivelul investíţiilor a fost cel mai ridicat – 4,8 milioane de euro. Aceste date arată nivelul de dezvoltare al ecosistemului local de start-up-uri“, a declarat Rafal Plutecki, şeful Campusului Google din Varşovia (Polonia), creat în urmă cu un an pentru a susţine devoltarea start-up-rilor din regiune.

Printre start-up-urile care au reuşit să obţină anul acesta fi­nan­ţare se numără SmartBill, FashionUP, Eurowag, Marke­ti­zator, Cyberfrog, SmartDreamers şi Project Agora.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO