Numele lui Silviu Popovici este strâns legat de sectorul de bunuri de larg consum, cariera lui fiind clădită într-o industrie în care a păşit imediat după comunism deşi iniţial drumul părea că merge spre învăţământ.
citește mai multNumele lui Silviu Popovici este strâns legat de sectorul de bunuri de larg consum, cariera lui fiind clădită într-o industrie în care a păşit imediat după comunism deşi iniţial drumul părea că merge spre învăţământ.
citește mai multExecutivul român Lucian Dorobanţu ocupă din vara anului trecut funcţia de director pe Europa în cadrul grupului Inditex, unul dintre cele mai importante nume din moda mondială. Din poziţia actuală, el este nu doar unul dintre oamenii-cheie din compania cu afaceri de peste 32 mld. euro anul trecut, ci şi unul dintre cei mai puternici manageri români din lume, ţinând cont de businessul pe care îl conduce.
citește mai multCei mai puternici 10 executivi din bankingul românesc au pe mână bănci cu active cumulate de peste 614 mld. lei, reprezentând 88% din întregul sistem bancar românesc, şi au în jur de 38.000 de angajaţi, adică mai mult de 70% din totalul bancherilor. Cinci străini şi cinci români sunt la cârma celor 10 bănci mari, din care opt bărbaţi şi două femei, iar vârsta medie a şefilor este de 53 de ani.
citește mai mult„Atunci când am venit eu în Londra, erau unu, poate doi români în câte o bancă de investiţii de calibru sau fond. Acum este deja o listă frumoasă“, spune unul dintre cei 25 de executivi prezentanţi azi de Ziarul Financiar. Din datele culese până acum, cei mai mulţi dintre ei şi-au făcut cariere la Londra, dublate de studii la unele dintre cele mai prestigioase instituţii de învăţământ, dar unii dintre ei au trecut Oceanul, fiind activi în New York.
citește mai multNu sunt în lumina reflectoarelor, cei mai mulţi dintre ei fiind plecaţi din România încă din vremea studenţiei, dar impactul lor în business se resimte inclusiv pe plan local. Parteneri ai unor fonduri de investiţii globale, economişti-şefi, manageri de portofolii şi traderi români fac azi parte din elita financiară a centrelor care mişcă banii lumii: Londra şi New York. ZF a ales 20 dintre aceştia, dar desigur lista este mai mare.
citește mai multPiaţa locală de programe de educaţie managerială în 2023 număra nouă programe de tip MBA sau EMBA în anul 2023, cu costuri cuprinse între 6.000 şi 42.000 de euro.
citește mai multAnalizaţi „statistic“, cei mai puternici zece executivi locali au pe mână firme cu afaceri de 207 mld. lei, cu peste 50.000 de angajaţi. Tot statistic, rulajul celor mai mari zece companii din România reprezintă 8,5% din cifra de afaceri totală.
citește mai multPrimele companii multinaţionale au intrat în România după ’90, atunci când setea de consum şi cunoaştere a românilor transformase piaţa într-un „El Dodaro“ al Europei de Est. Multe dintre ele şi-au adus manageri străini, însă au fost câteva care au mers pe mâna managerilor români dată fiind experienţa de pe plan local. Din industria bunurilor de larg consum vin cele mai multe exemple de companii străine care au lăsat conducerea businessurilor abia intrate în România pe mânile executivilor locali.
citește mai multConstantin Stroe a fost omul care a clădit industria auto modernă din România şi a avut un cuvânt extrem de greu în decizia de a privatiza uzina Dacia prin vânzarea pachetului de acţiuni către Renault, al cărui puternic susţinător a fost
citește mai multMariana Gheorghe, cea care a condus OMV Petrom în perioada 2006-2018, Steven van Groningen, cel care a fost la vârful Raiffeisen Bank România în perioada 2001-2022, Eric Stab, CEO şi preşedinte al consiliului de administraţie al ENGIE România, care vara aceasta a spus adio României după un mandat de 13 ani, sunt doar câţiva dintre executivii care au marcat mediul local de business prin durata mandatelor lor, dar şi prin rezultatele pe care le-au obţinut.
citește mai multPreluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.
ABONEAZĂ-TE