Bitdefender, una dintre cele mai puternice companii de IT pornite din România, care continuă să aibă cartierul general în Bucureşti şi care s-a extins puternic la nivel mondial, a fost fondată de antreprenorii Florin şi Măriuca Talpeş în urmă cu mai bine de trei decenii.
citește mai multŞtefan Vuza, cel mai puternic antreprenor român din industrie, cel care deţine pachetul majoritar de acţiuni la combinatul chimic Chimcomplex, companie cu o capitalizare de 6,1 mld. lei, a reuşit să dezvolte în 30 de ani un grup industrial cu 27 de fabrici şi combinate, unde lucrează 3.200 de angajaţi. Grupul Serviciile Comerciale Române (S.C.R) din care s-a desprins în 2018 grupul Compania Română de Chimie (C.R.C) sărbătoreşte în acest an 30 de ani. Prin cea mai cunoscută companie din grup, Chimcomplex, numele antreprenorului a devenit sinonim cu industria chimică.
citește mai multDedeman a devenit sinonim cu conceptul de bricolaj în România în ultimii 30 de ani, pe măsură ce reţeaua pornită în Bacău s-a extins la nivel naţional.
citește mai multNoţiunea de „mall“ este astăzi, pentru cei mai mulţi dintre noi, la fel de banală precum cea de „magazin“ în urmă cu trei decenii. Mulţi nu au trăit nici măcar o zi într-o lume fără malluri şi merită amintit că această posibilitate de a avea totul la discreţie astăzi se datorează într-o mare măsură şi unui antreprenor român care nici acum nu şi-a terminat proiectele de pe lista de „to do“.
citește mai multTrei prieteni din copilărie dintr-un sat din Vrancea s-au reîntâlnit în Bucureşti, acceptând provocarea de a crea un business în perioada tumultuoasă a anilor ’90. Felix Pătrăşcanu, Adrian şi Neculai Mihai au pornit o mică afacere într-un apartament din Bucureşti de curierat, livrând colete şi plicuri cu o Dacie 1300.
citește mai mult„Într-o zi friguroasă din luna ianuarie, Dan Stoicescu, un milionar care locuieşte în Elveţia, a devenit a doua persoană din lume care şi-a cumpărat genomul (the full sequence of his own genetic code – trad.). El este totodată unul dintre puţinii oameni care îşi permit costul pe care-l presupune asta, de 350.000 de dolari“, scria pe 4 martie 2008 cotidianul american The New York Times, unul dintre cele mai cunoscute din lume.
citește mai multA venit în România la începutul anilor ’90, convins fiind că piaţa locală este patria apelor minerale şi poate deveni cunoscută pentru acest lucru şi la nivel mondial. Anii au trecut.
citește mai multA pornit la drum cu 10.000 de dolari împrumutaţi de la bancă, pentru care a pus gaj casa părinţilor. Era începutul anilor ’90, o perioadă în care oferta era limitată şi comerţul era îngheţat.
citește mai multPreluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.
ABONEAZĂ-TE