Afaceri de la zero

Afaceri de la zero. Şi proiectele mici îşi schimbă proprietarii: Platforma Ateliereonline.ro, un proiect pornit în pandemie, a ajuns la peste 120 de ateliere dedicate celor mici şi la aproximativ 2.000 de copii din ţară şi din străinătate

20.06.2023, 00:06 Autor: Alexandra Matei

Pe platformă, atelierele sunt împărţite în mai multe categorii - teatru, public speaking, dezvoltare personală, dicţie, limbi străine, programare, desen şi pictură sau creaţie Atelierele sunt dedicate copiilor între 5 şi 18 ani Acestea pot fi achiziţionate separat, adică pentru o singură sesiune, dar şi integral, preţurile începând de la 45 de lei pentru o singură şedinţă.

Platforma Ateliereonline.ro, un proiect pornit odată cu pandemia de Covid-19 de Ioana Grigore şi Dora Mache, şi-a schimbat proprietarul în 2021 după retragerea fondatoarelor, iar cu noul acţionar platforma a ajuns la peste 120 de ateliere dedicate copiilor, triplu faţă de primul an, şi la aproximativ 2.000 de cursanţi din ţară şi din afară.

„Platforma Ateliereonline.ro a fost fondată de două mămici. Ele au identificat nevoia copiilor, care practic erau închişi în casă la acel moment şi retraşi de la toate activităţile pe care le făceau în afara casei, şi au ales să vină către ei cu ateliere online şi activităţi pe care să le poată face în interiorul casei. În a doua jumătate a anului 2021, au decis că îşi doresc să vândă acest business şi au început să caute o persoană care să ducă mai departe ideea de bază şi să dezvolte proiectul. Noul acţionar nu avea foarte multă experienţă, însă a văzut potenţialul acestei afaceri şi s-a bazat pe instinct atunci când a ales să o preia“, a povestit Alina Niţă, cea care se ocupă în prezent de partea de vânzări în business.

 

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania