Afaceri de la zero

Afaceri de la Zero. Roxana Cornea a deschis în urmă cu doi ani centrul educaţional Iuladi Kids în Bucureşti cu o capacitate de 80 de locuri şi vrea să se extindă. „Mă gândesc să deschid şi un afterschool“

08.09.2023, 00:05 Autor: Mădălina Dediu Panaete

Pentru Roxana Cornea şi soţul ei căutarea unei grădiniţe potrivite pentru fiica lor cea mică s-a transformat în căutarea unui loc potrivit pentru a fonda propria grădiniţă, iar acest demers s-a concretizat în deschiderea unui centru educaţional în iulie 2021.

„În primăvara anului 2021 am început să ne gândim la o grădiniţă, dar a fost doar o idee. Am început să vorbim cu oameni din jurul nostru şi ne-am dorit ceva ce ne-ar plăcea să facem şi pentru ea, dar şi pentru noi. Ulterior, am început să căutăm spaţiu şi am început încet-încet să creem acest loc frumos pe care ulterior l-am crescut cu pasiune şi din tot sufletul“, a povestit Roxana Cornea, fondatoarea centrului educaţional Iuladi Kids. Nici ea, nici soţul ei nu aveau experienţă în domeniul educaţional, ci doar de părinţi având în vedere că au doi copii. Însă, atunci când au deschis centrul educaţional, Roxana s-a încris la Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei pentru că a considerat că este important să acumuleze şi cunoştinţe teoretice despre cum ar trebui să lucreze cu copiii şi nu doar să se bazeze pe experienţa de părinte. În iulie 2022, centrul educaţional Iuladi Kids a aniversat doi ani de experienţă, însă munca de a găsi un loc potrivit pentru a deschide o grădiniţă nu a fost deloc simplă pentru cei doi soţi. „A fost o adevărată aventură să găsim un spaţiu adecvat. Noi ne doream să deschidem centrul în zona Pallady, unde locuim noi, dar aici nu sunt case compatibile pentru această activitate. Aşa că am vorbit cred că cu 30-40 de agenţi imobiliari şi am angajat un om dedicat care să meargă împreună cu familia să găsească o locaţie împreună cu familia. Am mers şi am împărţit fluturaşi în zona respectivă, am vorbit cu oamenii pe stradă“. Însă, în final, după trei luni de căutări, antreprenorii au găsit o locaţie potrivită în zona Dristor.

În prezent, la centrul educaţional Iuladi Kids vin aproximativ 50 de copii, dar capacitatea centrului este de circa 75-80 de copii.

Iuladi Kids are două grupe de bebeluşi, o grupă mică şi o grupă mijlocie. Pentru această toamnă, Roxana Cornea spune că mai vrea să creeze o grupă de bebeluşi.

„În prezent, la Iuladi Kids lucrează 13 oameni, avem la fiecare grupă câte două persoane. Am avut multe cereri în zonă mai ales pe partea de copii mici. Şi de aceea ne-am orientat şi noi către Sectorul 3 pentru că am observat că nu există suficiente locuri pentru copii sub 3 ani, ci doar pentru copii mai mari. Cererea cea mai mare a fost pe această categorie de vârstă, sub trei ani, aşa că ne-am specializat şi noi astfel încât să le oferim copiilor sprijinul emoţional şi să-i ajutăm cu toate lucrurile de oameni mari pe care ei trebuie să le înveţe“, a mai spus Roxana Cornea.

Cei doi antreprenori au investit circa 50.000-60.000 de euro în acest centru educaÅ£ional, pariind practic toate economiile pe visul lor. 

„Următorii paşi de dezvoltare constau în ocuparea tuturor locurilor disponibile pe care le avem în clădirea aceasta şi ulterior ne-ar plăcea să ne orientăm şi către copii mai mari, să deschid un centru de activităţi tip afterschool, cam ca un club al copiilor aşa cum erau pe vremuri, unde copii mai mari să aibă tot felul de activităţi“.

ZF ÅŸi Banca Transilvania au lansat proiectul Afaceri de la zero, o platformă dedicată micilor antreprenori, firmelor care au creat peste 1,7 milioane de locuri de muncă. 

♦ Fiecare afacere de la zero este o poveste despre ambiÅ£ie, curaj ÅŸi determinare. PoveÅŸtile micilor antreprenori vor fi publicate în ZF ÅŸi pe platforma zf.ro/afaceri-de-la-zero.

♦ ÃŽn România sunt peste 500.000 de microîntreprinderi ÅŸi firme mici, unde lucrează 1,7 milioane de salariaÅ£i, companii cu afaceri anuale de 70-80 mld. euro.

 

 

 

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania