Afaceri de la zero
Au detectat o idee buna de afaceri

Au detectat o idee buna de afaceri

26.05.2009, 14:53
Bogdan Vacarelu a decis sa infiinteze in 2003 compania Bit Electronic din Bucuresti, o firma care ofera solutii de navigatie Global Positioning System (GPS), dar si detectoare de radare si accesorii auto, pe care a dezvoltat-o pe baza unei afaceri cu profil asemanator pe care o fondase cu ceva ani in urma.
"Cand a fost fondata compania eu aveam in Focsani o alta afacere, dar vindeam si detectoare de radar inca din 2001. Mai tarziu am devenit si distribuitor al produselor Bit Electronic, dupa care am decis sa cumpar firma care distribuia produsele acestea", a spus Bogdan Vacarelu, director de vanzari al companiei Bit Electronic.
Dupa achizitionarea Bit Electronic antreprenorul a cumulat cele doua retele de distributie, respectiv Diva Computer din Focsani si compania cumparata din Bucuresti. "Am pastrat toti cei 10 angajati de la firma preluata si am inceput sa dezvolt afacerea", a spus el. El a mentinut legatura cu partenerii existenti, dar a gasit si noi furnizori in SUA, Japonia, Taiwan, China. Baza de date a clientilor a crescut dupa ce au fost contabilizati clientii ambelor companii.
Investitia in compania preluata a fost de aproximativ 32.000 de euro, bani alocati stocului de marfa.
 
Bit Electronic
Cifra de afaceri: circa 2,8 mil. euro
Investitia initiala: 32.000 de euro
Pretul produselor variaza intre 130 de lei si 4.800 de lei
 

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania