Afaceri de la zero

Ultima moda pe partiile de schi: combinatii neasteptate si inovatii tehnice

10.01.2003, 00:00 Autor: Raluca Badea

Pana in 1936, amatorii de schi purtau aproape orice fel de haine pe partii, cu conditia sa le tina de cald - pantalonii de zi cu zi, haine de lana care erau folosite si la vanatoare, si cizme inalte pana la glezna. Practicarea sportului alb constituia o adevarata provocare, mai ales pentru femei, care erau nevoite sa schieze in fuste lungi de lana, traditie care a fost insa abolita la sfarsitul anilor '20. Prin anii '30, au aparut primele vesminte special create pentru schi.
Anul acesta, revine linia traditionala a echipamentelor de schi, fara a se pierde insa caracteristicile moderne si eleganta din ultimii ani: culorile sunt mai stralucitoare, iar hainele confera o mare libertate de miscare. Noile materiale se ajusteaza la temperatura corpului, avand capacitatea de a-l incalzi sau racori pe schior, dupa necesitate. In 2003, geaca de schi este impermeabila, nu permite patrunderea vantului, retine caldura si este si foarte eleganta.
Materialele stretch au revenit la randul lor in magazine, in variante mai relaxate, mai versatile.
Nu va scandalizati daca veti observa ca noile echipamente includ combinatii ceva mai neortodoxe, precum matase, lana merinos, fleece si straturi de polipropilena.
La randul lor, amatorii de snowboard, au lasat la o parte liniile foarte largi si culorile inchise, optand pentru haine impermeabile, care urmeaza fidel linia corpului. Noul stil are drept piesa de rezistenta multitudinea de buzunare, special create pentru echipamentele digitale, iar liniile vestimentare care se adreseaza consumatorilor tineri prezinta anul acesta o combinatie intre echipamentul de schi si cel pentru snowboarding. Printre marcile populare se numara Columbia, Helly Hansen, Descente, si Phoenix.
Veste bune si pentru reprezentantele sexului frumos, care se incumeta sa ia cu asalt partiile - echipamentele de schi sunt acum functionale, dar si elegante, dar mai ales nu "ingrasa". Materialele extrem de calduroase sunt croite exact ca si un costum elegant, iar captuseala este in asa fel asezata incat orice femeie va constata de fapt ca arata nesperat de supla in echipamentul de schi. Alte caracteristici includ captuseala subtire dar foarte calduroasa si tivurile duble. Incercati modelele celor de la Nils, Fera, Roffe, Spyder si Cold as Ice.

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania