Analiză

Cum dispare o piaţă: peste 60% din furnizorii de energie, ameninţaţi cu „extincţia“ de noua ordonanţă

Cum dispare o piaţă: peste 60% din furnizorii de...

Autor: Roxana Petrescu

09.01.2019, 00:07 3368

Nu este clar nici acum cum vor plăti taxa de 2% pe afaceri companii precum Alro sau RCS&RDS, care deşi nu au activitatea principală în sectorul energetic, au licenţe de furnizare a electricităţii.

În prezent, 98 de companii sunt implicate în furnizarea de energie electrică, fie pe piaţa angro, fie către clienţii finali, în acest segment intrând şi cei casnici, dar numai 37 dintre acestea au avut în 2017 o marjă netă egală sau mai mare cu 2% astfel încât să îşi permită să plătească noua taxă pe cifra de afaceri.

Restul firmelor din furnizarea de energie au marje mai mici de acest nivel sau nu au datele financiare depuse pentru anul 2017, ceea ce înseamnă că plata taxei pe cifra de afaceri introdusă de guvernul PSD pentru toate companiile din energie fie le duce pe pierderi, fie le adânceşte minusurile din contabilitate.

Pe lista furnizorilor de energie apar însă şi companii precum Alro, cel mai mare consumator de energie din România, sau RCS&RDS, operatorul telecom, dar deocamdată nu este clar cum vor achita aceste companii taxa de 2% strict pe businessul din domeniul energetic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO