Analiză

Trei ministri, 7 mld. euro, niciun rezultat

12.05.2010, 23:00 26

Gheorghe Dobre (PD-L), Ludovic Orban (PNL) si Radu Berceanu(PD-L) sunt cei trei ministi ai transporturilor care in ultmiicinci ani au avut in maini 12,8 miliarde de euro de la bugetul destat, una dintre cele mai generoase sume acordate vreunui minister,care era destinata dezvoltarii infrastructurii Romaniei. Pestejumatate din aceasta suma, adica 7,2 miliarde de euro, a fostalocata pentru investitii in drumuri si cale ferata. In medie, din7 mld. euro s-ar fi putut construi 700 de kilometri de autostradain acesti cinci ani. In realitate insa, la sfarsitul anului trecutun sofer roman putea conduce pe numai 109 kilometri de autrostrada.In rest, in jumatate de deceniu s-au mai realizat 124 de kilometride centuri ocolitoare si au fost reabilitati 812 kilometri. Candvine vorba de calea ferata, aceasta a fost complet neglijata dincei 10.800 de kilometri existenti fiind reabilitati doar 5% sielectrificati 38 de kilometri.

"Cred ca in urmatorii 20 de ani nu vom putea sa ajungem nicimacar la ceea ce aveam inainte de '89, cand pe multe tronsoane decale ferata se circula cu 140 km la ora", spune Alexandru Dobre,presedintele Asociatiei Romane a Antreprenorilor dinConstructii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO