Auto

68 de cetăţeni străini, depistaţi ascunşi în ultimele 24 de ore

68 de cetăţeni străini, depistaţi ascunşi în...

Autor: Gabriel Pecheanu

11.06.2023, 12:14 59

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Nădlac II şi Salonta au depistat 68 de cetăţeni din Bangladesh, Nepal, Pakistan, Sri Lanka şi India care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în patru mijloace de transport.

„În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, doi cetăţeni români, aflaţi la volanul unui automarfar şi unei autoutilitare, ambele înmatriculate în România. Şoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, ţevi metalice şi instalaţii sanitare pentru societăţi comerciale din Olanda şi Franţa. În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al mijloacelor de transport. Astfel, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, în total, 50 de cetăţeni străini”, potrivit unui comunicat de presă.

Cei 50 sunt cetăţeni din Bangladesh şi Nepal, intraţi legal în România în baza documentelor personale.

„În alt caz înregistrat tot la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, la controlul de frontieră de pe sensul de ieşire din ţară s-a prezentat un cetăţean român, conducând un autoturism înmatriculat în România. În urma controlului, au fost descoperite, pe bancheta din spate, respectiv în portbagajul autoturismului, cinci persoane. După conducerea acestora la sediul sectorului şi efectuarea verificărilor, s-a stabilit că sunt cetăţeni din Sri Lanka, intraţi legal în România. De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Salonta, colegii noştri au efectuat controlul amănunţit asupra unei autoutilitare înmatriculată în România, condusă de un cetăţean german. În urma verificării, au fost descoperiţi, într-un locaş special amenajat în compartimentul destinat mărfurilor, treisprezece cetăţeni străini. La cercetări, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Bangladesh, Pakistan şi India, ce au intrat în România în baza documentelor personale”, se menţionează în comunicat.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de migranţi pentru şoferi şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetăţenii străini.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO