Auto

Aeroportul din Baia Mare a fost extins şi modernizat cu 14 milioane de euro. „Ne dorim ca aeroportul din Baia Mare să devină operaţional cât mai curând, pentru că acest lucru va aduce multe beneficii judeţului Maramureş, prin crearea unor noi oportunităţi de afaceri.“

Aeroportul din Baia Mare a fost extins şi modernizat cu...

Autor: Laurentiu Cotu

04.04.2017, 00:05 488
Consiliul Judeţean Maramureş a finalizat implementarea unui proiect european de peste 63 mil. lei (aproximativ 14 mil. euro), din care 53,7 mil. lei (12 mil. euro) reprezintă contribuţia Comisiei Europene prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), pentru extinderea pistei aeroportului din Baia Mare cu 360 de metri şi lăţirea porţiunii portante a pistei de la 30 de metri la 45 de metri.
 
În urma implementării acestui proiect, capacitatea portantă a suprafeţei aeroportuare va permite operarea unor aeronave de tip mediu curier.
 
Lucrările de investiţii pentru reconstrucţia noii piste de aterizare/ decolare şi prelungirea acesteia la 2.150 de metri, cu lăţimea de 45 de metri, au presupus devierea râului Băiţa pe o distanţă de 1,3 km, execuţia noului drum comunal spre Bozânta Mare pe o lungime de 1 km şi realizarea unui pod pe o lungime de 36 de metri. Lucrările au fost executate de asocierea dintre companiile Strabag Ag şi Consitrans.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO