Auto

Aeroportul Otopeni: Pasagerul cu numărul 10.000.000 din 2016 a fost premiat la terminalul Sosiri

Aeroportul Otopeni: Pasagerul cu numărul 10.000.000 din...

Autor: Anca Olteanu

09.12.2016, 11:17 711

Calculele arată că, în 2016, Aeroportul Otopeni a gestionat un trafic de 28.985 de pasageri pe zi (10.000.000 până în prezent), ceea ce înseamnă 1.200 de călători pe oră, adică aproximativ 20 pe minut.

Sorin Preda, pasagerul 10.000.000 din 2016, a spus: „Călătoresc destul de frecvent. Anul aceta cred că am avut aproape 170 de zboruri şi chiar sunt un pic surprins că am reuşit să bifez cifra de zece milioane. Ştiu că, faţă de alte aeroporturi din Europa, Otopeniul stă foarte bine. Mi se pare un aeroport care are un nivel foarte ridicat de servicii şi când spun asta mă refer la ce e important pentru un pasager: siguranţă, curăţenie, servicii de transfer, servicii de îmbarcare. Se detaşează faţă de celelalte aeroporturi din ţară şi cred că investiţiile făcute aici se simt”.

Pasagerul a mai afirmat că este un client fidel al Tarom şi că ar trebui extinsă partea de parking din aeroport. „Eu folosesc şi parcarea de long term şi pot să spun că sunt zile în care nu găseşti locuri de parcare”.

Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, a declarat că se lucrează în acest moment la modernizarea şi la extinderea parcărilor.

„Observaţiile pe care le-a făcut pasagerul 10.000.000, şi care sunt îndreptăţite, le ştiam şi se lucrează pentru remedierea acestor mici neajunsuri. Traficul este în creştere. Anul acesta a fost chiar peste aşteptări, pe primele zece luni avem o creştere de aproximativ 18%, pe octombrie avem o creştere de 21,7% faţă de octombrie anul trecut. Asta ne-a dus în fiecare lună şi în fiecare trimestru în Top 5 al aeroporturilor europene cu o creştere pe tronsonul 5-10 milioane de pasageri”, a spus Valentin Iordache.

„Marele proiect de extindere - mă refer la programul strategic de dezvoltare - este în curs şi se lucrează asupra lui. În ceea ce priveşte alte lucrări de extindere, şi aici au fost, şi anul acesta au fost efectuate lucrări de extindere a zonelor de control de securitate, de extindere a zonei de control de paşapoarte, atât pe sosiri, cât şi pe plecări. S-au deschis fluxuri noi şi la paşapoarte, şi la control de securitate, vom extinde şi platforma de parcare a aeronavelor, pentru că şi aici a început să fie aglomerat”, a încheiat oficialul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO