Auto

Alin Tapalagă, Porsche, întors din Columbia: Vânzarea unei maşini trebuie să fie o experienţă, nu o bifare într-un document

Alin Tapalagă, Porsche, întors din Columbia: Vânzarea...

Autor: Bogdan Alecu

20.02.2018, 00:07 1738

Piaţa auto din Columbia poate fi un bun exemplu despre cum trebuie să decurgă vânzarea unui automobil, în condiţiile în care datorită unui sistem informatic bine pus la punct, un client poate obţine un credit şi pleca acasă cu automobilul într-o singură vizită la showroom.

„În Columbia, unde suntem tentaţi să spunem că serviciile nu contează, o competenţă incredibilă în servicii, iar asta funcţiona datorită procedurilor şi proceselor. Acolo aveam procente între 20 şi 25%, livrări în aceeaşi zi cu achiziţia, totul se întâmpla foarte repede. Venea clientul, atunci primea şi aprobarea de la bancă, având un sistem de scoring, iar aprobarea venea instant. Până decidea modelul, avea aprobarea de la bancă. Toţi lucrau cu POS-uri şi plăteau cu cardul şi maşina venea de pe stoc, nimeni nu aştepta o comandă. Venit, văzut, plăcut, luat. Inclusiv plăcuţele de înmatriculare veneau imediat. Şi urmăreau excelenţa în servicii, iar an de an calitatea serviciilor creştea datorită proceselor foarte bine lucrate“, explică directorul general al Porsche Inter Auto care s-a întors recent de la conducerea diviziei Porsche din Columbia. 

Alin Tapalagă lucrează în cadrul Porsche Holding din 1998, având o carieră de 20 de ani în cadrul vânzărilor mărcilor grupului Volkswagen. În 2011 el a plecat din cadrul Porsche Inter Auto România pentru a deschide operaţiunile pe continentul sud-american, respectiv în Columbia. Activitatea din Columbia a început cu importatorul Volkswagen, ulterior compania preluând importul şi distribuţia pentru toate mărcile grupului, inclusiv pentru camioanele şi autobuzele VW şi MAN. Piaţa columbiană are drept caracteristică imprevizibilul, dar, cu toate acestea, înregistrează  vânzări anuale de 300.000 de unităţi. Produsele comercializate erau în mare parte de fabricaţie americană (Mexic, Brazilia, Argentina, SUA).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO