Auto

Atenţie de unde cumpăraţi Rovinietă. CNAIR atenţionează asupra funcţionării unei aplicaţii neautorizate pentru achiziţia rovinietei

Atenţie de unde cumpăraţi Rovinietă. CNAIR...

Autor: Alexandru Nanu

16.06.2023, 22:27 4567

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) atrage atenţia utilizatorilor reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi din România că aplicaţia mobilă Aircash nu este autorizată pentru încasarea tarifului de utilizare (rovinietă), informează compania într-un comunicat publicat în această săptămână pe site-ul instituţiei.

Utilizatorii reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi din România  trebuie să achite rovinieta doar pe portalul deţinut de către CNAIR, disponibil la adresa www.erovinieta.ro , sau la distribuitorii autorizaţi, ale căror puncte de distribuţie/portaluri web autorizate se regăsesc pe site-ul oficial al companiei la adresa http://www.cnadnr.ro/ro/puncte-de-distributie .

CNAIR nu îşi asumă nicio responsabilitate cu privire la accesarea de către utilizatori, în vederea achitării rovinietei, a unor portaluri web/aplicaţii mobile neautorizate.

“În acelaşi timp, subliniem faptul că, la achiziţionarea unei roviniete prin intermediul aplicaţiei Aircash, utilizatorii achită costuri suplimentare faţă de preţul real al unei roviniete (ex: pentru o rovinietă cu valabilitate de 7 zile pentru un autoturism, pe portalurile web autorizate de către CNAIR un utilizator achită echivalentul a 3 euro, reprezentând tariful stabilit de legislaţia în vigoare, iar prin aplicatia Aircash suma achitată este de 5 euro, din care 2 euro reprezintă taxa VOI (Vignette Online Identification))”, mai scrie în comunicat.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO