Auto

Bentley-ul acţionarilor House of Art, scos la vânzare de administratorul judiciar

Bentley-ul acţionarilor House of Art, scos la vânzare...

Autor: Cristi Moga

17.03.2014, 15:39 4065

Un autoturism Bentley Continental Flying Spur, aflat în portofoliul firmei Staff Collection, operatorul reţelei de magazine de îmbrăcăminte House of Art, este unul dintre cele mai excentrice active scoase la vânzare de firmele de insolvenţă de pe piaţa locală.

Autoturismul, promovat de Casa de Insolvenţă Transilvania, administratorul judiciar al Staff Collection, a fost fabricat în 2008 şi are doar ceva mai mult de 60.000 de kilometri parcurşi, iar preţul solicitat este de 85.100 de euro plus TVA. În acelaşi timp, noul Flying Spur de la Bentley are un preţ de pornire de 200.000 de euro.

Anul trecut, în România au fost înmatriculate 10 autoturisme Bentley, în timp ce în 2012 numărul acestora a fost de şapte.

Staff Collection, una dintre firmele prin care familia Miheţ controlează magazinele House of Art şi Fox a intrat în insolvenţă având datorii de câteva zeci de milioane de euro. Autoturismul Bentley, alături de alte 100 de maşini din parcul auto al societăţii Staff Collection, au fost gajate în favoarea Băncii Transilvania, unul dintre principalii creditori ai societăţii.

Staff Collection şi Corssa, firmele familiei Miheţ, continuă să funcţioneze, având o reţea cu circa 80 de magazine sub mai multe branduri, dar afacerile celor două firme au ajuns anul trecut la circa 85 de milioane de lei, jumătate faţă de nivelul din 2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO