Auto

BMW Performance sau cum BMW devine şi mai agresiv

BMW Performance sau cum BMW devine şi mai agresiv
24.08.2010, 13:12 105

Linia de produse BMW Performance extinde gama de accesoriipentru modelele Seria 1, Seria 3, X6 şi X6 cu noi opţiuni pentruşasiu, aerodinamică, design interior şi exterior. Accesoriile detuning sunt disponibile în cadrul reşelei de service a BMW GroupRomânia.

Kitul aerodinamic include un spoiler faţă cu grila radiatorului înculoare neagră integrată şi elemente din carbon disponibile pentrumodelele de mai sus precum spoiler spate, capace pentru oglinzi,difuzor spate.

În ceea ce priveşte şasiul sunt incluse sistemul sport de frânare,suspensiile, bara stabilizatoare din carbon şi două tipuri dejante. Sistemul de frânare sport BMW Performance are dimensiuni maimari decât cele standard şi discuri de frâne ventilate cuperforaţii, pentru a se asigura o răcire mai eficientă şi implicito frânare mai bună.

Setările suspensiilor sport sunt optimizate pentru stilul de condusdinamic, dar păstrează un confort ridicat chiar şi în traficulcotidian. Instalarea pachetului de suspensie Performance micşoreazăgarda la sol (de exemplu 10 mm în cazul unui model BMW Seria 3 cupachet M sport şi 25 mm pentru modelul standard), asigurând oaderenţă ridicată chiar şi în cazul unor manevre mai sportive.Arcurile suspensiilor asigură un aspect vizual de impact datoritădesignului în galbenul specific BMW Performance. Jantele duble dinaceastă gamă de produse, cu o greutate mai redusă şi cu designulexclusiv subliniază caracterul sportiv. Masa redusă îşi aduceaportul în îmbunătăţirea performanţelor automobilului. De exemplu,jantele Double spoke 313 225/35 R19Y pentru BMW Seria 3 asigură oreducere de aproximativ 1 kg faţă de un set de jante de aliajobişnuit de aceeaşi dimensiune. în funcţie de model jantele suntdisponibile în 18" şi 19".

Noul sistem de admisie BMW Performance este conceput pentrumotoarele cu 6 cilindri pe benzină. Bazat pe versiunea standard,filtrul şi conducta de aer au fost modificate. Acestea garanteazăun flux de aer îmbunătăţit şi o menţinere mai bună a presiunii.Sistemul asigură şi un sunet deosebit de sportiv. De asemenea, areun efect pozitiv asupra eficienţei motorului.

Sistemul de evacuare BMW Performance este responsabil pentruacustica impresionantă. Fără a afecta confortul pe distanţe lungi,sistemul oferă un sound discret dar cu o nuanţă sport perceptibilă.ţevile de eşapament duble cromate, din oţel de înaltă calitate,evidenţiază aspectul high-tech al automobilului. Rezistente lacoroziune, materialele sunt de asemenea extrem de durabile.

La interior acest program este disponibil pentru modelele BMW Seria1 şi Seria 3. Scaunele sport Performance de tip scoică oferă unsprijin lateral excelent pentru un condus deosebit de sportiv.Acestea însă sunt proiectate pentru a oferi confortul necesar înutilizarea zilnică şi au un design rafinat, folosind pieleAlcantara neagră. Airbag-uri laterale sunt de asemenea integrate înscaune. Scaunele sport Performance sunt disponibile pentru şofer şipasagerul din faţă pentru modelele BMW Seria 1 cu 5 uşi, 3 uşi şiCoupe şi pentru BMW Seria 3 Sedan, Seria 3 Touring şi Seria 3Coupe.

În afară de a fi un element vizual important, schimbătorul deviteze Performance oferă suport elegant pentru o schimbare dinamicăa treptelor de viteză. Design-ul ergonomic optimizat al maneteischimbătorului în crom şi piele Alcantara neagră faciliteazămanevrarea precisă şi reduce timpul de schimbare al treptelor deviteză cu 25% comparativ cu versiunea standard.

Gamă BMW Performance include şi un volan sport multifuncţional,acoperit cu piele Alcantara. Partea superioară a volanuluiPerformance are un display din LED-uri care indică diferiteinformaţii tehnice precum temperatura apei şi a uleiului, punctuloptim de schimbare al treptei de viteză, cronometru sau acceleraţiilaterale. Informaţiile pot fi accesate prin comenzile de pevolan.

La interior stilul sportiv mai poate fi accentuat prin benziledecorative din carbon pentru consola centrală, uşile din faţă şispate. Pedalele de aluminiu fac parte de asemenea din gama deproduse Performance.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO