Auto

Business Magazin. De ce a investit grupul italian Iveco 1 miliard de euro pentru a reînnoi gama de vehicule şi lansarea modelului S-eWay

Autor: Ioana Matei

11.02.2024, 11:31 190

Italienii de la Iveco au făcut cea mai mare investiţie din istoria lor de aproape cinci decenii – un miliard de euro pentru reînnoirea completă a gamei de vehicule şi lansarea modelului S-eWay, primul camion de mare tonaj fabricat integral de compania italiană.

Nici Gaudi, nici La Rambla şi nici măcar Sagrada Familia nu au fost principalele argumente care au atras, pe 15 noiembrie, la Barcelona, peste 1.300 de oameni din întreaga lume – specialişti în automotive, oameni de afaceri, jurnalişti şi diverşi alţi invitaţi. Aceştia au fost invitaţi ai evenimentului organizat de Iveco, sub sloganul „Be The Change”, pentru a le fi prezentate noile vehicule Iveco.

Pentru că brandul de vehicule comerciale poartă de luna aceasta haine noi. Italienii de la Iveco Group, companie care deţine brandul Iveco, au reînnoit complet gama de vehicule care cuprinde toate modelele brandului, în urma unei investiţii de un miliard de euro, cea mai mare din istoria grupului. Investiţie făcută de grupul italian, după cum spun reprezentanţii acestuia, pentru a putea conduce mai departe pe drumul mobilităţii de astăzi, o mobilitate care are la bază cuvinte precum sustenabilitate şi electric. În dezvoltarea acestei game, Iveco s-a concentrat pe patru piloni: productivitate în afaceri, experienţa şoferului, sustenabilitate şi conectivitate.

„Industria automotive este în plină transformare. Din perspectiva mea, există trei trenduri macro pe care se bazează această transformare: tehnologia, aşteptările clienţilor şi preocuparea pentru sustenabilitate. Mobilitatea nu mai este astăzi doar despre a ajunge dintr-un loc în altul sau despre a duce lucruri din punctul A în punctul B şi suntem pregătiţi să reinventăm ideea de transport. Am făcut un mare progres în ceea ce priveşte conectivitatea. În 2016, aveam circa 5.000 de camioane grele conectate. Astăzi, sunt în jur de 100.000 de vehicule conectate şi ne propunem să trecem de o jumătate de milion până în 2030”, a spus Marco Liccardo, chief technology & digital officer, Iveco, în timpul evenimentului de lansare a noii game.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO