Auto

Când va fi returnată taxa auto: ce spune premierul Victor Ponta

Când va fi returnată taxa auto: ce spune premierul Victor Ponta

Autor: Ovidiu Bărbulescu

17.12.2012, 20:03 1834

Primul-ministru Victor Ponta le-a cerut membrilor Cabinetului, la începutul şedinţei de guvern, să transmită şi ultimele date necesare Ministerului Finanţelor, în vederea definitivării bugetului pentru anul viitor.

"Vă rog pe absolut toţi să ne concentrăm pe problemele de finanţare şi de bugetare. Din păcate, nu avem încă bugetul, s-au lungit alegerile, chiar dacă unii nu-şi aduc aminte că s-au opus. Sper să nu se lungească mult prea mult şi zona de consultări şi de numire a noului Guvern. Nu putem să venim cu bugetul. În Parlament, sigur, putem să-l trimitem, dar la începutul anului avem consultări cu partenerii noştri internaţionali, comisiile de specialitate în ianuarie şi, probabil, undeva după 20 ianuarie Parlamentul în sesiune extraordinară pentru aprobarea bugetului", a spus Ponta.

El a asigurat că majorarea salariilor cu 7,5% de la 1 decembrie este acoperită, dar că pentru luna ianuarie este prevăzut, prin lege, ca instituţiile să dispună de 1/12 din bugetul anului 2012 şi a explicat astfel că anumite acte normative, a căror aplicare a fost amânată pentru anul viitor de Guvernul Boc, nu vor putea fi puse în aplicare în lipsa unui buget aprobat.

"Asta înseamnă că o mare parte din actele normativ amânate de către Guvernul Boc nu pot să-şi producă efecte decât în momentul în care avem buget şi, aici, vorbesc şi de anumite lucruri care ţin de salarii, vorbesc de taxa auto, de toate celelalte pe care Guvernul Boc le-a amânat pentru 31 decembrie 2012, având o premoniţie că nu va mai fi domnia sa atunci", a arătat Ponta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO