Auto

Ce modele Dacia preferă companiile din România pentru flotele proprii

Ce modele Dacia preferă companiile din România pentru...

Autor: Bogdan Alecu

24.11.2012, 12:30 2645

Pe o piaţă auto în care 7 din zece maşini merg către flotele companiilor, cel mai căutat model Dacia de către firme este Logan, urmat la distanţă foarte mică de nou Duster, arată datele constructorului autohton.

În privinţa echipării, cele mai căutate versiuni sunt cele de top, conform reprezentanţiol constructorului de la Mioveni.

"Peste 75% din volumul de vânzări sunt versiuni superioare echipate cu numeroase echipamente de confort şi siguranţă", afirmă Viorel Asaftei, director de vânzări speciale al Dacia. În ultimii doi ani cele mai mari flote Dacia au inclus Duster şi Logan Van, iar cei mai importanţi clienţi au fost Petrom şi Romtelecom.

La nivelul întregii pieţei persoanele juridice reprezintă 69% din vânzările de maşini, potrivit statisticilorAsociaţia Producătrilor şi Importatorilor de Automobile(APIA) , în condiţiile în care vânzările către persoane fizice au scăzut în primele zece luni ale acestui an cu mai mult de jumătate (55%) faţă de perioada similară din 2011. Potrivit datelor constructorului autohton, peste două treimi (68%) din vânzările din primele zece luni ale acestui an au fost către persoane juridice, în creştere faţă de 2011 (50%) şi 2010 (30%).

Oficialii Dacia se aşteaptă ca în 2013 vânzările către societăţi să reprezinte 80% din totalul vânzărilor mărcii autohtone.

"Prin lansarea noilor modele, printre care Dokker, Sandero şi Logan, Dacia îşi propune să-şi consolideze în 2013 poziţia de lider", mai spune Asaftei.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO