Auto

Ce se întâmplă în curtea nemţilor: Daimler raportează pierderi în al doilea trimestru pentru prima dată în ultimii 10 ani

Ce se întâmplă în curtea nemţilor: Daimler...

Autor: Alex Ciutacu

24.07.2019, 14:21 763

Daimler, producătorul maşinilor Mercedes-Benz, a raportat miercuri primele pierderi trimestriale înregistrate în T2 din ultimii 10 ani, susţinând că a plătit amenzi cu privire la nivelul emisiilor şi a suportat rechemarea în fabrică a unor maşini, ajungând astfel pe piederi, potrivit France24.

Producătorul cu sediul central în Stuttgart a raportat pierderi operaţionale de 1,5 miliarde de euro în perioada aprilie-iunie, din cauza unor conjuncturi care au costat compania un total de 4,2 miliarde euro.

Ultima dată când Daimler a raportat piederi trimestriale a fost în T4 2009.

„Rezultatul nostru din al doilea trimestru a fost rezultatul unor costuri excepţionale”, spune Olla Kallenius, noul executiv al companiei.

Spre comparaţie, veniturile companiei au crescut cu 5% până la 42,7 miliarde euro, în ciuda unei scăderi de 1% în numărul de unităţi vândute.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO