Auto

Cel mai bun ianuarie din ultimii cinci ani pentru înmatriculările de maşini noi

Cel mai bun ianuarie din ultimii cinci ani pentru...

Autor: Bogdan Alecu

15.02.2014, 18:30 575

În ianuarie s-au înmatriculat peste 5.100 de maşini noi, în creştere cu 15% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, acesta fiind cel mai bun rezultat înregistrat de piaţa auto în ultimii cinci ani. Ultimul an în care în luna ianuarie s-au mai înregistrat peste 5.000 de maşini noi înmatriculate a fost 2009.

Creşterea numărului de ma­şini înma­tri­cu­late în ianuarie vine după un semestru doi al anului 2013 pozitiv, în care în toate lunile s-au înregistrat volume peste cele din perioada similară din 2012. „Ex­plicaţia înmatriculărilor la un nivel de peste 5.100 de unităţi se regăseşte în faptul că o parte din livrările din noiembrie şi de­cem­­brie au fost înregistrate în statistica de înma­triculări din ianuarie“, a spus Brent Valmar di­rectorul general al Porsche România şi vice­preşedinte al Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA). Chiar şi în acest caz, cu 4.000 de maşini vân­du­te în ianuarie, creşterea ar fi de aproape 30% faţă de 2013.

 

Citiţi pe zfcorporate: Jucătorii cer reluarea Rabla ca piaţa să rămână pe plus

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO