Auto

Cele mai fiabile maşini second hand din Germania

Cele mai fiabile maşini second hand din Germania
26.01.2015, 16:13 3487

La fiecare sfârşit de an, organismul german care se ocupă cu inspecţiile tehnice periodice ale vehiculelor – TÜV – publică un raport cu maşinile care au avut cele mai puţine (dar şi cele mai multe) defecte în decursul celor 12 luni dintr-un an. Aşadar, să vedem care sunt cele mai fiabile (şi nefiabile) maşini second-hand din Germania, în funcţie de vârsta lor.

Un nou an, un nou raport TÜV referitor la fiabilitatea maşinilor second hand care circulă pe străzile Germaniei.TÜV Report 2015 analizează 226 de modele care au fost supuse inspecţiei tehnice periodice în timpul celor 12 luni din 2014. Pe baza rezultatelor obţinute la inspecţia tehnică, germanii de la TÜV au făcut un top al celor mai fiabile maşini second hand, top pe care vi-l prezentăm în continuare.

Între paranteze se află kilometrajul mediu al modelelor inspectate, iar la sfârşit e rata de apariţie a defecţiunilor (cu cât e mai mică, cu atât e mai fiabilă).

Cele mai fiabile maşini second-hand cu vârste între 2 şi 3 ani:

1. Mercedes-Benz SLK (26.000 km) – 2,4%

2. Audi A6 (62.000 km) – 2,9%

3. Mercedes-Benz GLK (55.000 km) – 3,6%

Citiţi articolul integral pe www.promotor.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO