Auto

Circulaţie în condiţii de ceaţă şi ploaie pe drumuri din mai multe judeţe

Circulaţie în condiţii de ceaţă şi ploaie pe...

Autor: Cosmin Pirv

04.11.2023, 07:18 20

Se circulă sâmbătă dimineaţa în condiţii de ceaţă pe A3, A1 şi A10, dar şi pe drumuri din judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita şi Vâlcea. De asemenea, în alte judeţe circulaţia se desfăşoară în condiţii de ploaie.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române anunţă că este semnalată ceaţă, care scade vizibilitatea în trafic sub 100 de metri, pe autostrăzile A3 Bucureşti-Ploieşti, A1 Sibiu-Deva şi A10 Sebeş-Turda, pe alocuri carosabilul fiind umed.

De asemenea, vizibilitatea este redusă din cauza ceţii sub 200 de metri, izolat chiar sub 50 de metri, şi pe mai multe drumuri din judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita şi Vâlcea.

Sunt precipitaţii sub formă de ploaie, carosabilul fiind umed, în mai multe zone din judeţele Argeş, Brăila, Dolj, Giurgiu, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Ilfov, Prahova (zona montană), Teleorman, Tulcea, Vâlcea, dar şi în Bucureşti.

Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 Bucureşti-Piteşti, A2 Bucureşti – Constanţa şi DN 1 Ploieşti-Braşov, traficul rutier se desfăşoară pe un carosabil umed (ploaie uşoară), cu vizibilitate bună.

Poliţiştii recomandă şoferilor să circule cu multă atenţie, asigurându-se foarte bine înainte de fiecare manevră pe care o efectuează, să mărească distanţa de siguranţă între autovehicule, să evite depăşirile riscante şi să adapteze viteza la condiţiile de trafic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO