Auto

Companiile de navigaţie transportă tot mai multe mărfuri şi tot mai puţini pasageri, pe mare şi pe Dunăre

Companiile de navigaţie transportă tot mai multe...

Autor: Mediafax

16.08.2017, 00:00 105

Navigatorii consemnează creÅŸteri uÅŸoare la transporturile de mărfuri, dar ÅŸi scăderi semnificative la cele de pasageri, dispunând de o flotă ÅŸi o infrastructură mult sub potenÅ£ialul de livrări, expediÅ£ii ÅŸi achiziÅ£ii, arată statisticile oficiale. România dispune de două nave de pasageri pentru transporturi maritime, având în total 68 de locuri, ÅŸi de 75 de nave de pasageri pentru transporturi fluviale (ÅŸi pe căile navigabile interioare), cu o capacitate totală de 6.890 de locuri, arată datele Institutului NaÅ£ional de Statistică (INS). 

Pentru mărfuri, avem 23 de nave de transport pe mare, cu o capacitate totală de 37.328 tdw, la care se adaugă 5 nave pentru peşte, 57 de remorchere şi 277 de alte nave maritime. Iar pe căile navigabile interioare circulă în total 141 de remorchere, 151 de împingătoare, 157 de barje şi alte nave autopropulsate, la care se adaugă 1.145 de nave fără propulsie proprie (tancuri, barje etc.) şi 355 de nave tehnice de serviciu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ÅŸtiri
AFACERI DE LA ZERO