Auto

Continental cumpără o fostă platformă industrială din Timişoara pentru extindere

Continental cumpără o fostă platformă industrială...

Autor: Bogdan Alecu

26.07.2018, 00:07 2160

Continental Automotive Pro­ducts, compania producătoare a an­ve­lopelor Continental la Timişoara, a cumpărat fosta platformă industrială UMT din Timişoara pentru a optimiza costurile cu logistica şi depozitarea produselor finite.

Grupul Continental a achi­zi­ţionat 32 de hectare de teren de la grupurile de firme UMT şi Prompt, teren care reprezintă ma­joritatea fostei platforme in­dustriale UMT din Timişoara.

Potrivit estimărilor ZF, valoa­rea tranzacţiei se ridică la peste 40 mil. euro, având în ve­dere un preţurile la terenuri în zona respectivă. Această achiziţie de teren va ajuta com­pania să îşi extindă capacitatea de de­pozitare a produsului finit şi să îşi optimizeze costurile generale de logistică.  

De cele mai multe ori vechile plat­forme industriale au fost achiziţionate de dezvoltatori imobiliari care au dez­voltat în locul lor proiecte comerciale, de birouri sau rezidenţiale.

În cei 18 ani de activitate la Timi­şoara, Continental a investit peste 460 mil. euro în fabrica sa de anvelope şi a creat peste 2.500 de locuri de muncă. Continental Anvelope Timi­şoa­ra a produs şi livrat, până în prezent, 200 de milioane de anvelope clienţilor din Europa şi din întreaga lume.

Cel mai mare producător de com­po­nente auto din România s-a apropiat de un total de 20.000 de angajaţi şi a în­registrat în 2017 o creştere a busi­nes­sului de cel puţin 15%, depăşind 3 mi­liarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO