Auto

Cum ar arăta o cursă de Formula 1 din 1934 dacă ar fi fotografiată azi

Cum ar arăta o cursă de Formula 1 din 1934 dacă ar fi...

Autor: ProMotor

28.11.2014, 10:42 959

Înainte de cel de-al Doilea Război Mondial, fotografiile în sporturile cu motor erau alb-negru şi foarte greu de făcut, fiindcă nu existau aparatele foto digitale pe care le ştim cu toţii. Aşa că nemţii de la Mercedes-Benz s-au gândit să recreeze câteva poze foarte vechi cu ajutorul tehnologiilor de ultimă ură.

După doi ani de muncă, Mercedes-Benz, fotograful Jan Rambousek şi studioul Playground au publicat poate cele mai frumoase fotografii făcute vreodată cu legendarele monoposturi de Formula 1 Mercedes-Benz care au căpătat porecla de Săgeţile Argintii (Silver Arrows).

Fotograful s-a folosit de schiţe vechi, poze (puţine) făcute în 1934 şi a pus în scenă mai mulţi actori îmbrăcaţi în haine potrivite perioadei de dinainte de cel de-al Doilea Război Mondial. Apoi au urmat foarte multe ore pe calculator, unde s-au recreat virtual toate detaliile posibile şi imposibile - de la publicul din tribune şi până la camioanele de asistenţă (da, existau camioane de asistenţă în 1934).

 

Citiţi articolul integral pe www.promotor.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO