Auto

Cum recuperezi taxa de prima inmatriculare? Sfaturi de la avocati

Cum recuperezi taxa de prima inmatriculare? Sfaturi de la avocati

Autor: inCont.ro

14.02.2011, 11:04 950

Ti se pare normal sa platesti taxe peste taxe si sa nu vezinimic concret facut cu banii colectati de stat? Platesti impozit pemasina, taxa de prima inmatriculare, rovinieta, accize la benzinasi motorina si cu siguranta vor mai veni si altele.

Cea mai controversata dintre acestea este taxa de primainmatriculare deoarece contravine dreptului comunitar de liberacirculatie a marfurilor si este discriminatorie. Statul are putereasa o ceara dar si tu, la randul tau, ai dreptul sa o contesti si saincerci sa-ti cauti dreptatea in instanta.

Peste 12.000 de romani au contestat anul trecut in instanta taxaauto, iar o treime dintre acestia au avut castig de cauza, potrivitMinistrului Mediului, Laszlo Borbely.

Pana in prezent Ministerul Mediului a platit 230.000 de euro unuinumar de 135 contestatari care au avut castig de cauza.

Citi]i pe www.incont.ro care sunt pasii legali care trebuie urmati pentru a recupara ininstanta suma platita pe taxa de inmatriculare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO