Auto

Dacia investeşte aproape 40 mil. euro într-un nou centru de piese de schimb

01.09.2010, 13:50 47

Group Renault România a inaugurat la 20 km de Piteşti, înlocalitatea Oarja un nou centru de piese de schimb, cu o suprafaţătotală de 65.000 mp, în care sunt gestionate componente pentrumărcile Renault, Nissan şi Dacia, atât pentru piaţa locală cât şiexport.

Valoarea investiţiei se ridică la aproximativ 40 mil. euro,potrivit declaraţiilor anterioare ale lui Francois Fourmont, cares-a retras de la conducerea Automobile Dacia la finele anuluitrecut. Oficialii Renault nu au confirmat această cifră, subliniindcă efectiv investiţia în echipamente se ridică la 3,5 mil. euro,iar restul reprezină investiţia imobiliară realizată împreună cuparteneri.

Centrul va asigura alimentarea cu piese de schimb de origine areţelei comerciale Dacia, Renault şi Nissan din România, precum şiaprovizionarea reţelelor comerciale Dacia din alte 33 de ţări.Activitatea de export reprezintă aproximativ 40% din cifra deafaceri totală a centrului.

"Noul centru de distribuţie a pieselor de schimb şi aaccesoriilor de la Oarja vine să consolideze rolul major pe careRomânia îl joacă în cadrul Grupului Renault. El va contribui laameliorarea serviciilor post-vânzare ale Grupului Renault,asigurând disponibilitatea şi livrarea în cel mai scurt timp apieselor de schimb de origine", a declarat Jacques Daniel, DirectorPost Vânzare Grup Renault.

În cazul unei comenzi de urgenţă, centrul este capabil săasigure în mai puţin de 36 de ore aprovizionarea cu piese din stocpentru orice client din reţeaua Dacia, Renault şi Nissan dinRomânia.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO