Auto

Dacia la egalitate cu BMW, în topul satisfacţiei clienţilor din Germania

Dacia la egalitate cu BMW, în topul satisfacţiei clienţilor din Germania
24.06.2010, 14:55 169

Constructorul autohton şi modelul Logan au obţinut locul secundîn clasamentul cu privire la satisfacţia clienţilor JD Powerrealizat în Germania. Dacia a obţinut un punctaj de 836 de punctedin 1.000, la egalitate cu BMW. Dacia Logan s-a clasat pe locul aldoilea în clasamentul modelelor de clasă mică.

Pe piaţa franceză Dacia a ocupat locul secund în topul satisfacţieiclienţilor, într-un studiu realizat de publicaţia l'Automobile lanivelul anului trecut, constructorul fiind depăşit doar de Audi.Dacia Logan MCV a ocupat locul al doilea la categoria maşini defamilie, fiind devansată de Honda Accord.

Studiul JD Power a fost realizat în perioada ianuarie-martie 2010pe baza a 16.330 de interviuri online cu clienţi care au deţinut unvehicul timp de aproximativ doi ani. Au fost evaluate modelele a 25de mărci, acoperind toate segmentele auto.

Dacia a intrat pentru prima dată în studiul JD Power în 2009,obţinând poziţia 13 din 27, brandul autohton înregistrând cel maimare ritm de creştere în raport cu ceilalţi constructori.

Din momentul lansării pe piaţa germană în 2005, Dacia a vândut150.000 de maşini, până la finele lunii mai din acest an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO